Saturday, May 4, 2019

επαναληπτικο ηλεκτρισμος ε δημοτικου

https://tvifmuhh.blogspot.com/2019/05/blog-post_73.html
καιρος στα γλυκα νερα
επαναληπτικο ηλεκτρισμος ε δημοτικου
επαναληπτικο ηλεκτρισμος ε δημοτικου
Ο Καγιά άναψε νέα... φωτιά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις - Η οργισμένη απάντηση της Τουρκίας

Την οργή του για την απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή να πει «όχι» στην έκδοση του Τούρκου δημοσιογράφου Τουργκούτ Καγιά στην Τουρκία, εξέφρασε το γειτονικό ΥΠΕΞ – «Να σεβαστεί η Ελλάδα τις σχέσεις καλής γειτονίας και τους νόμους», «Δώσατε καταφύγιο στον Οτσαλάν, τώρα δίνετε άσυλο σε τρομοκράτες», αναφέρει μεταξύ άλλων στην αιχμηρή δήλωσή του ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ.


https://tcanamrf.blogspot.com/2019/04/blog-post_64.html

Μια μέρα μετά την απόφαση Κοντονή, αλλά και τη χορήγηση πολιτικού ασύλου στον Καγιά που είχε προηγηθεί από την αρμόδια επιτροπή, ήρθε η σκληρή απάντηση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, διά στόματος του εκπροσώπου του, Χαμί Ακσόι, ο οποίος εγκαλεί την Ελλάδα ότι παρέχει άσυλο σε τρομοκράτες, ενώ ταυτόχρονα ζητά από τη χώρα μας σε σεβαστεί τις σχέσεις καλής γειτονίας.


επιπλωση εξοχικου



  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Συγκεκριμένα, ο Ακσόι τόνισε χαρακτηριστικά πως «ο Έλληνας υπουργός Δικαιοσύνης απέρριψε την έκδοση του Τουργκούτ Καγιά παρά την απόφαση του Αρείου Πάγου. Η Ελλάδα που στο παρελθόν στήριξε τον τρομοκράτη Οτσαλάν, συνεχίζει να δίνει άσυλο σε εγκληματίες που καταζητούνται στη χώρα μας. Περιμένουμε από την Ελλάδα να σεβαστεί τις σχέσεις καλής γειτονίας και τους νόμους».

Αναλυτικά η δήλωση του εκπροσώπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών έχει ως εξής:

«Η έκδοση του Τουργκούτ Καγιά, για τον οποίο η Ιντερπόλ εξέδωσε ερυθρά αγγελία, απορρίφθηκε με απόφαση του Έλληνα υπουργού Δικαιοσύνης, παρά την απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου υπέρ της έκδοσης στην Τουρκία. Αυτό αποκαλύπτει για άλλη μια φορά ότι τα συναισθήματα της ελληνικής πολιτικής εξουσίας απέναντι στην Τουρκία, δεν έχουν αλλάξει.

Η Ελλάδα, η οποία παρείχε καταφύγιο στον ηγέτη του PKK, Οτσαλάν, κατά το παρελθόν, σήμερα χορηγεί άσυλο σε εγκληματίες που καταζητούνται από την Τουρκία και εύκολα αγνοεί τις δικαστικές αποφάσεις σχετικά με την έκδοσή τους.

Περιμένουμε από την Ελλάδα να σεβαστεί τις σχέσεις καλής γειτονίας και να υιοθετήσει τους κανόνες του σύγχρονου Δικαίου».

Υπενθυμίζεται ότι υπέρ της έκδοσης του Καγιά είχε αποφασίσει ο Άρειος Πάγος από τις αρχές Ιουνίου, με αποτέλεσμα ο Τουργκούτ Καγιά να προχωρήσει σε απεργία πείνας.

Τελικά, μετά τη χορήγηση πολιτικού ασύλου, ο κ. Κοντονής άσκησε το δικαίωμα «βέτο» που του δίνει ο νόμος για αποφάσεις εκδόσεων και έτσι ο δημοσιογράφος δεν θα εκδοθεί στην Τουρκία.

Σύμφωνα πάντως με πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης, η απόφαση του κ. Κοντονή ήταν μονόδρομος μετά τη χορήγηση ασύλου και την αναγνώριση του Τουργκούτ Καγιά ως πολιτικό πρόσφυγα…

Ποιος είναι ο Τουργκούτ Καγιά

Ο Τουργκούτ Καγιά εργαζόταν ως δημοσιογράφος και ιστορικός στην Τουρκία. Έχει υποστεί επανειλημμένα σοβαρά βασανιστήρια από τις τουρκικές αρχές, ενώ έχει περάσει χρόνια στην απομόνωση (6 χρόνια σε κελιά τύπου F) εξαιτίας των αγώνων του για τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Συνελήφθη αρχικά στα μέσα Απριλίου του 2015 μαζί με άλλους τρεις Τούρκους σε μια συντονισμένη πανευρωπαϊκή επιχείρηση κατά μελών της ΑΤΙΚ, της Συνομοσπονδίας Τούρκων Εργατών στην Ευρώπη.

Απελευθερώθηκε και συνελήφθη εκ νέου τον περασμένο Φεβρουάριο από τις ελληνικές αρχές ύστερα από ερυθρά αγγελία της Ιντερπόλ.


No comments:

Post a Comment