Thursday, May 2, 2019

θανασης χειμωνας γονεις

https://icktmuuf.blogspot.com/2019/04/blog-post_8.html
εξωκλησι αγιου ιωαννη λιτοχωρο
θανασης χειμωνας γονεις
θανασης χειμωνας γονεις

Στο ίδιο νομοσχέδιο, το οποίο έδωσε στη δημόσια διαβούλευση ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, υψώνεται ασπίδα προστασίας για το παιδί, αφού συστήνεται ο «Εθνικός Μηχανισμός Παρακολούθησης και Αξιολόγησης του Σχεδίου Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού», με 13μελή σύνθεση υπό τον γ. γ.Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.


Οι νέες ρυθμίσεις, σύμφωνα με το «Έθνος», μπλοκάρουν ένα φαινόμενο διακρίσεων και παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων με τη «νομική αναγνώριση της ταυτότητας υ», τονίζοντας ότι «κάθε πρόσωπο έχει δικαίωμα στον σεβασμό της προσωπικότητάς του με βάση τα χαρακτηριστικά του υ του». Μέχρι τώρα για να γίνει «διόρθωση υ» έπρεπε να προηγηθεί σχετική χειρουργική παρέμβαση μη αναστρέψιμη αλλά και ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, ενώ κατ’ επανάληψη έχει διαπιστωθεί ότι τα συγκεκριμένα πρόσωπα έχουν υποστεί στην καθημερινή ζωή (ακόμα και από τα σχολικά χρόνια) τον κοινωνικό και εργασιακό αποκλεισμό, έχουν πέσει θύματα βίας κλπ.


Το νομοσχέδιο ορίζει ότι η ταυτότητα υ «περιλαμβάνει την προσωπική αίσθηση του σώματος, καθώς και την κοινωνική και εξωτερική έκφραση του υ, που αντιστοιχούν στη βούληση του προσώπου», προσθέτοντας ότι «η προσωπική αίσθηση του σώματος μπορεί να συνδέεται και με αλλαγές που οφείλονται σε ιατρική αγωγή ή άλλες επεμβάσεις που επιλέχθηκαν ελεύθερα».


ειναι ανοιχτα σημερα τα καταστηματα

Προωθώντας ρυθμίσεις που έως τώρα υιοθετήθηκαν από 17 ευρωπαϊκές χώρες, το σχέδιο προβλέπει ότι εάν υπάρχει ασυμφωνία ανάμεσα στην ταυτότητα υ και στο καταχωρισμένο το ενδιαφερόμενο πρόσωπο μπορεί να ζητήσει τη διόρθωσή του «ώστε να αντιστοιχεί στη βούληση, στην προσωπική αίσθηση του σώματος και στην εξωτερική του εικόνα», εφόσον έχει «πλήρη δικαιοπρακτική ικανότητα» (είναι ενήλικο κλπ), δεν είναι έγγαμο, ενώ δεν απαιτείται προηγούμενη επέμβαση και ψυχική ή σωματική αγωγή.



Κάθε πρόσωπο έχει δικαίωμα στην αναγνώριση της ταυτότητας υ του. Το σχετικό ν/σ τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση → https://t.co/eZ6IGXSUlS pic.twitter.com/ticPMSYW5n

— Δ. Τζανακόπουλος (@d_tzanakopoulos) May 3, 2017


https://sapvpfaq.blogspot.com/2019/04/blog-post_83.html

No comments:

Post a Comment