Wednesday, May 1, 2019

βελτιωση καμερας

https://prrcfuql.blogspot.com/2019/05/blog-post_82.html
βαλένθια διγενή χωρις εσωρουχο
βελτιωση καμερας

Τώρα, λίγους μήνες αργότερα, στα 31 του, προαλείφεται, ως ο πιθανότερος νικητής των αυστριακών πρόωρων βουλευτικών εκλογών της 15ης Οκτωβρίου, να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας του ως καγκελάριος και να αναδειχθεί ο νεότερος ηγέτης στον κόσμο.


ρολογια τσεπης τιμες

Πρόκειται για το "παιδί θαύμα", το οποίο ακούει στο όνομα Σεμπάστιαν Κουρτς και που εύκολα συγκρίνεται με τον νέο πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, αν και πολλοί αναρωτιούνται αν αυτό μετράει στα "συν" ή στα "πλην" του, καθώς δεν είδαν να υλοποιούνται και τόσα πολλά στο Παρίσι, από τις υπέρμετρες σε αυτόν προσδοκίες τους.


Σίγουρα "σταθμός" στη ζωή του Σεμπάστιαν Κουρτς -- με προέλευση τον μικροαστικό τομέα Μάιντλιγκ της Βιέννης με πατέρα τεχνικό και μητέρα εκπαιδευτικό-- υπήρξε η 14η Μαΐου του 2017, όταν ομόφωνη ήταν η εκλογή του σε νέο αρχηγο του από τη διοικούσα επιτροπή του Λαϊκού Κόμματος, που επισφραγίστηκε, επίσης ομόφωνα, από το έκτακτο συνέδριο του την 1η Ιουλίου και που συνοδεύτηκε, έπειτα από δικές του απαιτήσεις, με την παραχώρηση στον ίδιο, διανοητών και αδιανόητων, έως και "απολυταρχικών", δικαιοδοσιών.


https://kklgfzxl.blogspot.com/2019/04/blog-post_115.html

Προφανώς στο πλαίσιο της επικρινόμενης, από παρατηρητές, ήδη από καιρό, τακτικής του της κινδυνολογίας, ο Σεμπάστιαν Κουρτς προειδοποιούσε νωρίτερα --χωρίς βέβαια να εξηγεί το "γιατί"-- πως εάν οι προτάσεις του για "εν λευκώ" εξουσιοδοτήσεις δεν γινόταν δεκτές, τότε "η χώρα θα βρεθεί αντιμέτωπη με το χάος".


2017 10 11T131150Z 535624767 RC1528246990 RTRMADP 3 AUSTRIA ELECTION KURZ
Πηγή:REUTERS/Leonhard Foeger


Εκεί ήταν που υπαγόρευσε στο κόμμα την αλλαγή του ... χρώματός του, από το μαύρο στο τουρκουάζ και τη μετονομασία του σε "Λίστα Σεμπάστιαν Κουρτς-Το Νέο Λαϊκό Κόμμα", ουσιαστικά δηλαδή σε προσωποπαγή λίστα, με στελέχη αποκλειστικά και μόνον της δικής του επιλογής.


Κάτι ανάλογο αναμένεται να συμβεί και με τον κατάλογο των υπουργών του στην κυβέρνηση που πιθανότατα θα κληθεί να σχηματίσει μετά τις εκλογές και στην οποία ο ίδιος απαιτεί ήδη, να δίνει μόνος του την κατευθυντήρια γραμμή, μέσα από εντολές και διαταγές.


Την 14η Μαΐου ο Σεμπάστιαν Κουρτς διαδέχτηκε στην αρχηγία του Λαϊκού Κόμματος τον παραιτηθέντα λίγα εικοσιτετράωρα νωρίτερα, από όλα τα αξιώματά του, έως τότε αρχηγό του και αντικαγκελάριο της αυστριακής κυβέρνησης, Ράινχολντ Μιτερλένερ, την οποία φέρεται να επιδίωκαν εδώ και μήνες οι "σκληροπυρηνικοί" του Λαϊκού Κόμματος.


Οι ίδιοι φέρεται να προωθούσαν τον ιδιαίτερα δημοφιλή, αλλά συγχρόνως επικρινόμενο από τους αντιπάλους του για "άκρατο λαϊκισμό", υπουργό Εξωτερικών, ευελπιστώντας, τόσο αυτός όσο και εκείνοι, σε νίκη του Λαϊκού Κόμματος σε πρόωρες εκλογές και σε σχηματισμό κυβέρνησής του, προφανώς με το ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων, στη θέση των Σοσιαλδημοκρατών, τους οποίους οι ίδιοι κύκλοι φρόντιζαν να μπλοκάρουν στην κυβέρνηση με κάθε ευκαιρία.


Η αμέσως μετά την εκλογή του, απαίτηση του Σεμπάστιαν Κουρτς για πρόωρες εκλογές συνδέονταν με τον κίνδυνο που ο ίδιος ήθελε οπωσδήποτε να αποφύγει, να υπάρξει δηλαδή μία φθορά του σε έναν μακρύ προεκλογικό αγώνα έως την κανονική ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, το φθινόπωρο του 2018.


2017 10 12T183229Z 652796855 UP1EDAC1FI4EJ RTRMADP 3 AUSTRIA ELECTION
Πηγή:REUTERS/Leonhard Foeger


Ο ίδιος θα ήταν αναγκασμένος να παραμείνει σε αυτό το χρονικό διάστημα μόνον "δεύτερος" στην κυβέρνηση συνασπισμού υπό την ηγεσία του Σοσιαλδημοκράτη καγκελάριου Κρίστιαν Κερν, ο οποίος είναι και ο κύριος αντίπαλός του στις τωρινές εκλογές.


Στους σχεδόν πέντε μήνες από την ανάληψη της ηγεσίας του, ο Κουρτς κατόρθωσε να ανεβάσει το κόμμα του στην πρώτη θέση των δημοσκοπήσεων, από την τρίτη, στην οποία βρισκόταν... "σταθερά" σχεδόν μετά από τις τελευταίες εκλογές του 2013, και να το φέρει μέχρι την προφανή τώρα νίκη του, εξασφαλίζοντας για τον εαυτό του την ανάληψη της ηγεσίας της νέας κυβέρνησης.


Στην τελευταία του προεκλογική εμφάνιση την Παρασκευή, ο Κουρτς επαναλάμβανε για πολλοστή φορά την "ανάγκη ριζικών αλλαγών και την ανατροπή του παλιού συστήματος", παραλείποντας βέβαια να αναφέρει πως ήταν ακριβώς ο ίδιος ο οποίος το υπηρετούσε και το στήριζε στο παρελθόν, και αυτό για τουλάχιστον επτά χρόνια ως μέλος της κυβέρνησης.


Ταυτόχρονα επαναλάμβανε το άλλο προσφιλές θέμα της προεκλογικής του εκστρατείας, αλλά και της πολιτείας του στην κυβέρνηση τα προηγούμενα χρόνια, την πάταξη της παράνομης μετανάστευσης, της κατάχρησης των κοινωνικών παροχών μέσω της "μετανάστευσης στο κοινωνικό σύστημα", και βέβαια της προστασίας των συνόρων με τα κατάλληλα μέσα, κάτι για το οποίο ο ίδιος έγινε ευρύτατα γνωστός στην Ελλάδα με τις επανειλημμένες κριτικές και κατηγορίες εναντίον της Αθήνας για "ανικανότητά" της στη διαχείριση του προσφυγικού.



βελτιωση καμερας

No comments:

Post a Comment