Friday, March 1, 2019

ειδη προβατων

https://smiucgkm.blogspot.com/2019/03/blog-post_127.html

«Μεγάλες απώλειες για την Ένωση (σ. σ. CDU/CSU), το SPD σε ιστορικό χαμηλό, τρίτη δύναμη το AfD», αναφέρει η Die Welt στο εξώφυλλο της και κάνει μία ανάλυση για τις μετεκλογικές διεργασίες και την επόμενη ημέρα για τα κόμματα που εισέρχονται στην Βουλή.


«Η Μέρκελ είναι η μητέρα του AfD», σύμφωνα με έναν από τους συντάκτες του κύριου άρθρου του Spiegel. «Είτε συνέβαλε είτε όχι στην άνοδο του κόμματος με την εισδοχή άνω του ενός εκατομμυρίου προσφύγων, η Άνγκελα Μέρκελ ετοιμάζεται να μείνει στην ιστορία ως η καγκελάριος που δεν μπόρεσε να εμποδίσει την είσοδο της εθνικιστικής δεξιάς στη γερμανική βουλή και μάλιστα με ποσοστό μεγαλύτερο από το αναμενόμενο», αναφέρει το δημοσίευμα.


πανεπιστημιο λευκωσιας ψυχικο

ειδη προβατων

«Τρίτη ισχυρότερη δύναμη το AfD», αναφέρει η Taz. die tageszeitung και αναλύοντας τονίζει πως «όσο κι αν είναι θλιβερή αυτή η κατάσταση, δεν υπάρχει λόγος πανικού. Ακροδεξιοί και λαϊκιστές υπάρχουν και σε άλλες κοινοβουλευτικές δημοκρατίες, με 8, 10 ακόμη και 12%, που σημαίνει ότι το 90% περίπου των ψηφοφόρων ψήφισε άλλο κόμμα. Αν ο προεκλογικός αγώνας δεν περιορίζονταν στη θεματολογία του AfD, δεν θα φτάναμε εδώ».


ανθοπωλειο κεντια χολαργος

ειδη προβατων

Η Frankfurter Allgemeine τονίζει πως «παρά τις απώλειες, η Ένωση ξανά καθαρός νικητής». «Είτε συνέβαλε είτε όχι στην άνοδο του κόμματος με την εισδοχή άνω του ενός εκατομμυρίου προσφύγων, η Άνγκελα Μέρκελ ετοιμάζεται να μείνει στην ιστορία ως η καγκελάριος που δεν μπόρεσε να εμποδίσει την είσοδο της εθνικιστικής δεξιάς στη γερμανική βουλή και μάλιστα με ποσοστό μεγαλύτερο από το αναμενόμενο».


https://mggenitx.blogspot.com/2019/03/blog-post_104.html

«Η χώρα έχει αλλάξει. Δεν πρόκειται για κάτι αμελητέο. Αλλά ούτε είναι - ακόμη - και καταστροφή. Είναι μια πρόκληση. Εν τέλει έτσι είναι η δημοκρατία. Και με βάση τη διεθνή σύγκριση υπάρχουν σοβαροί λόγοι να πιστεύει κανείς ότι η Γερμανία θα καταφέρει να φέρει εις πέρας και αυτήν την πρόκληση. Μπορεί να έχει και τα καλά του να δούμε και πάλι στη Βουλή αντιπαραθέσεις για το καλύτερο επιχείρημα. Και να μην κυβερνά πλέον μια υπερβολικά ισχυρή καγκελάριος, επειδή δεν ασκείται αντιπολίτευση. Και αυτό είναι ένα μήνυμα της εκλογικής βραδιάς», αναφέρει σε δημοσίευμα της η Deutsche Welle, η οποία παράλληλα σχολιάζει την πτώση των ποσοστών του SPD διερωτώμενη: «Το ιστορικό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα της Γερμανίας (SPD) καταγράφει τα χειρότερο εκλογικό ποσοστό στην ιστορία του και περνάει πλέον στην αντιπολίτευση, για να ανασυγκροτηθεί. Πού οφείλεται η πανωλεθρία;»


No comments:

Post a Comment