Thursday, March 14, 2019

παναθηναικε παναθηναικε παναθηναικε μεγαλε και τρανε

φθηνα φυσιγγια τιμες 2015
παναθηναικε παναθηναικε παναθηναικε μεγαλε και τρανε

Παρακάτω παρουσιάζονται μερικές από τις πρωτοχρονιάτικες λιχουδιές που συνθέτουν το... γκουρμέ φολκλόρ, από τον αμερικανικό Νότο έως την Ιαπωνία.


Hoppin' John, Αμερικανικός Νότος


Η διατροφική παράδοση του αμερικανικού Νότου επιτάσσει έαν πιάτο με χοιρινό, αρακά ή φασόλια και ρύζι που συχνά συνοδεύεται από λάχανο ή άλλα χορταρικά (που έχουν το χρώμα του χρήματος, πράσινο) και καλαμποκόψωμο (που έχει το χρώμα του χρυσού). Το πιάτο που πιστεύεται πως φέρνει καλοτυχία για το νέο έτος, πιθανολογείται πως έχεις τις ρίζες του στην παράδοση της Αφρικής και των Ινδιών και πως έφτασε στη Βόρεια Αμερική από σκλάβους.


παναθηναικε παναθηναικε παναθηναικε μεγαλε και τρανε

Hoppin john bowl Wikipedia


Wikimedia


Twelve grapes, Ισπανία


Ενώ οι Αμερικανοί περιμένουν την μεταλλική σφαίρα στην Times Square να πέσει, σημαίνοντας μεσάνυχτα, οι Μαδριλένοι συγκεντρώνονται στην Πουέρτα δελ Σολ, μπροστά στο μεγάλο ρολόι, μετρώντας αντίστροφα τα τελευταία δευτερόλεπτα κάθε έτους. Τόσο εκείνοι όσο και οι πολίτες στα σπίτια τους συνηθίζουν να τρώνε μία ρώγα σταφύλι για κάθε ένα από τους 12 χτύπους τα μεσάνυχτα. Το έθιμο χρονολογείται από τις αρχές του 20ου αιώνα και πιστεύεται πως ήταν επινόηση των σταφυλοπαραγωγών του νότου που τιμούσαν, έτσι, την πλούσια σοδειά τους.


8355711364 4cb89d5005 b


Flickr



ψαλτης
https://ivfcukyz.blogspot.com/2019/05/blog-post_94.html
https://wfmfieyy.blogspot.com/2019/03/blog-post_64.html

No comments:

Post a Comment