Sunday, March 17, 2019

δρισκας σοκολατοπιτα με μπανανα

https://kklgfzxl.blogspot.com/2019/04/blog-post_51.html
χρονοδιακόπτες πρίζας
δρισκας σοκολατοπιτα με μπανανα

«Ήταν ένα πολύ έντονο καιρικό φαινόμενο, με σπάνια χαρακτηριστικά - ως προς την ένταση του επεισοδίου, τη χρονική του διάρκεια, το χαλάζι που έπεσε, το πολύ νερό - αλλά, το πρωτόγνωρο και το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό, ήταν ότι η καταιγίδα αυτή δημιουργήθηκε και επηρέασε επακριβώς το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης», δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο διευθυντής του Εργαστηρίου, καθηγητής Θόδωρος Καρακώστας. Άλλωστε, την ένταση του φαινομένου προμήνυσε από νωρίς ο ουρανός, καθώς για αρκετές ώρες το πρωί η Θεσσαλονίκη «σκοτείνιασε», όπως εξήγησε ο καθηγητής, «ήταν ακριβώς από πάνω μας η καταιγίδα».


Ο σταθμός του τομέα του ΑΠΘ μέτρησε 68 χιλιοστά νερού στην μία ώρα που διήρκησε η έντονη καταιγίδα και αν υπολογιστεί και η διάρκεια της βροχόπτωσης, πριν και μετά το επεισόδιο, έφτασε στα 73 χιλιοστά νερού. Ο όγκος αυτός είναι διπλάσιος από τα 35 - 36 χιλιοστά νερού, που κατά μέσο όρο δέχεται η Θεσσαλονίκη συνολικά για τον μήνα Μάιο.


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο ρυθμός της βροχόπτωσης, στη διάρκεια του έντονου επεισοδίου. «Παρατηρήθηκε ότι για ένα 10λεπτο είχαμε γύρω στα 22 χιλιοστά νερού. Αυτό είναι πάρα πολύ μεγάλος όγκος και θα σήμαινε ότι σε μία επιφάνεια ενός τετραγωνικού μέτρου ρίχνουμε 22 λίτρα νερό και περιμένουμε μέσα σε 10 λεπτά να απορροφηθούν ή ότι ρίχνουμε 22 τόνους νερού σε ένα στρέμμα και να θέλουμε ο χώρος αυτός να απορροφήσει αυτό το νερό», ανέφερε ο κ. Καρακώστας, υπενθυμίζοντας ότι «είχαμε παρόμοιες καταιγίδες και τις προηγούμενες μέρες το έδαφος ήταν κορεσμένο».




δρισκας σοκολατοπιτα με μπανανα
θεατρο rex σκηνη μαρικα κοτοπουλη πανεπιστημιου 48
https://anolrrhx.blogspot.com/2019/03/blog-post_26.html

No comments:

Post a Comment