Friday, February 22, 2019

αρκετά ριεκα

https://naygrgqk.blogspot.com/2019/05/blog-post_108.html
ανυψωτικο μοτο

Η Γαλλία και η Γερμανία έλαβαν την πρωτοβουλία να προτείνουν το σχέδιο την περασμένη χρονιά και η αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την ευρωπαϊκή «οικογένεια» καθιστά ευκολότερη την πρακτική εφαρμογή της ιδέας.


Το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν παραδοσιακά μία χώρα που υποστήριζε πως το ΝΑΤΟ εκπροσωπεί την κοινή αμυντική γραμμή της Ευρώπης και εξέφραζε σοβαρές αντιρρήσεις σε άλλες πρωτοβουλίες αμυντικής θωράκισης της Ένωσης.


μασινες ξυλου μαντεμενιες θεσσαλονικη

«Θα είναι μία ιστορική μέρα για την ευρωπαϊκή άμυνα», τόνισε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι μιλώντας σε δημοσιογράφους πριν από την συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών.


αρκετά ριεκα

Όλες οι χώρες της Ε. Ε. πλην της Βρετανίας, της Δανίας, της Μάλτας και της Πορτογαλίας καταψήφισαν τη συμφωνία, που θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται από την επόμενη συνάντηση των ΥΠΕΞ τον ερχόμενο μήνα. Διπλωμάτες τονίζουν πως μόνο το Λονδίνο, η Κοπεγχάγη και η Βαλέτα δεν θα συμμετέχουν στις διεργασίες πριν από την συνάντηση του Δεκεμβρίου.


https://lkyovwbp.blogspot.com/2019/05/blog-post_107.html

2017 11 13T141519Z 991138304 RC1CFCE88F50 RTRMADP 3 EU DEFENCE


REUTERS/Yves Herman


Η συμφωνία είναι γνωστή ως Μόνιμη Δομημένη Συνεργασία (Permanent Structured Cooperation - PESCO) στους κύκλους της Ε. Ε. και παρότι Γαλλία και Γερμανία είναι οι «γονείς» της, φαίνεται πως υπάρχουν σημεία τριβής. Το Βερολίνο οραματιζόταν την συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων χωρών, ενώ στόχος του Παρισιού είναι η δημιουργία μίας φιλόδοξης αμυντικής δύναμης.


Ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λε Μπριάν προσερχόμενος στη συνάντηση χαρακτήρισε τη συμφωνία «ένα πολύ σημαντικό βήμα» και θυμήθηκε πως υπήρξε λίγος «ενθουσιασμός» όταν πρωτοπαρουσιάστηκε. Αλλά, όπως είπε, πρέπει να προχωρήσουμε με την αμυντική συνεργασία μας.


«Σήμερα συζητήσαμε για την PESCO, δηλαδή για τη διαμόρφωση μίας ευρωπαϊκής βιομηχανίας άμυνας, και υπογράψαμε, τα 23 από τα 28 κράτη, μία συμφωνία συνεργασίας», είπε ο έλληνας υπουργός, Νίκος Κοτζιάς, χαιρετίζοντας την συμφωνία.


Οι συμμετέχοντες στη συνάντηση υπέγραψαν μία σειρά δεσμεύσεων στις οποίες «περιλαμβάνονται η αύξηση του μεριδίου των δαπανών που διατίθενται για την έρευνα και την τεχνολογία στον τομέα της Άμυνας με στόχο την επίτευξη του 2% των συνολικών αμυντικών δαπανών» και την «τακτική αύξηση των αμυντικών προϋπολογισμών με πραγματικούς όρους».


2017 11 13T141442Z 395701516 RC1A3E63A100 RTRMADP 3 EU DEFENCE


REUTERS/Yves Herman


Αξιωματούχοι της Ε. Ε. επεσήμαναν πως από την περίοδο της απόφασης περί Brexit έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στο θέμα της άμυνας. Ως τέτοια (πρόοδος) κρίνεται η ίδρυση ενός κέντρου υπεράσπισης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις αποστολές κατάρτισης στη Σομαλία, το Μάλι και την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.



αρκετά ριεκα

No comments:

Post a Comment